CHECK JE VLEKJE

Huidartsen luiden de noodklok over het groeiende aantal mensen met huidkanker.

Algemeen Dagblad april 2008:
 
Huidartsen luiden de noodklok over het groeiende aantal mensen met huidkanker. "De groei is dramatisch”, zegt hoogleraar dermatologie Martino Neumann donderdag in het AD. “Nu kunnen we het nog wel aan. Maar de druk op dermatologen neemt enorm toe.”  

Volgens Neumann, tevens voorzitter van het Huidfonds, komen huidartsen nauwelijks toe aan de behandeling van andere ziektes. Mensen nemen de gevaren niet serieus genoeg. "De zon is belangrijk. Maar eventjes is genoeg om aan de benodigde vitamine D te komen."     

Het risico op huidkanker is het grootst bij kinderen onder de vier. Jonge kinderen die langdurig worden blootgesteld aan de zon lopen gevaar op latere leeftijd huidkanker te krijgen.    

Voorlichtingcampagnes hebben weinig effect op zonaanbidders, vindt Neumann. "Iedereen denkt toch dat het hem niet overkomt. Op vakantie in Spanje liggen Nederlanders aan het zwembad te bakken, terwijl de Spanjaarden gewoon binnenzitten. Mensen smeren zich ook te weinig in. Kinderen laten we onbeschermd in de volle zon", aldus de hoogleraar in het AD.

Terug naar het overzicht

Huidaandoeningen

De huid is ons grootste orgaan en bovendien, in tegenstelling tot de meeste andere organen...

Lees meer...

Huidkanker

Huidkanker is een van de meest voorkomende huidziekten in Nederland en tevens...

Lees meer...

Huidfonds

Het Huidfonds richt zich op het voorkomen van huidaandoeningen, betere zorg voor mensen met een huidaandoening en acceptatie van de huid die 'anders' is....

Lees meer...