CHECK JE VLEKJE

Huidfonds

Het Huidfonds richt zich op het voorkomen van huidaandoeningen, betere zorg voor mensen met een huidaandoening en acceptatie van de huid die 'anders' is.

‘Hou van je huid, zorg voor je huid.’ Dat is de basis van ons verhaal, dat wij met passie uitdragen.

Voorkomen van huidaandoeningen

Sommige huidaandoeningen kun je voorkomen door je huid goed te verzorgen en beschermen. Denk bijvoorbeeld aan een ernstige huidaandoening als huidkanker. Maar ook als je een droge huid hebt en deze niet goed verzorgt, kunnen er problemen ontstaan. Wij vinden het waardevol om te vertellen hoe belangrijk een goede verzorging van de huid is. Het maakt hierbij niet uit of de huid ‘ziek' of 'gezond' is.

Betere zorg voor mensen met een huidaandoening

Je huid speelt een belangrijke rol bij hoe je je voelt en denkt te worden gezien door anderen. Daarom zou huidzorg verder moeten gaan dan uitsluitend de (para)medische behandeling van de huid. Wij vinden dat ook gekeken moet worden naar ‘de mens’ in die huid. Binnen de huidzorg in Nederland is hier weinig tijd en aandacht voor. Terwijl mensen met een huidaandoening graag meer tijd, begeleiding en aandacht zouden willen hebben om met hun huidprofessional stil te staan bij de impact die een huidaandoening heeft.

Daarom wil het Huidfonds de kennis bij huidprofessionals over de impact van een huidaandoening vergroten en laten zien hoe belangrijk dit probleem is.

Acceptatie van de huid die 'anders' is

Je huid heeft veel invloed op hoe je je voelt. Het Huidfonds zet zich in zodat iedereen zijn eigen huid én die van de ander accepteert, gezond of niet. Dit doen we door mensen met een huidaandoening te helpen bij het omgaan en accepteren van hun huidaandoening.

Onbekend maakt onbemind, daarom willen we awareness voor huidaandoeningen creëren, door voorlichting te geven en verhalen te vertellen over de huid die ‘anders’ is. Totdat alle mensen inzien dat het draait om wie je bent, niet om hoe je eruit ziet. Wij streven naar een wereld waarin mensen -ongeacht hun huid- zelfverzekerd en positief zijn, over zichzelf en elkaar.

Lees meer op huidfonds.nl

Huidaandoeningen

De huid is ons grootste orgaan en bovendien, in tegenstelling tot de meeste andere organen...

Lees meer...

Huidkanker

Huidkanker is een van de meest voorkomende huidziekten in Nederland en tevens...

Lees meer...

Huidfonds

Het Huidfonds richt zich op het voorkomen van huidaandoeningen, betere zorg voor mensen met een huidaandoening en acceptatie van de huid die 'anders' is....

Lees meer...